U trendu

Vučić prihvata izvinjenje Izetbegovića

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da prihvata izvinjenje bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića za incident koji se dogodio u subotu, tokom komemoracije masakra u Srebrenici, kada je Vučić napadnut kamenicama.

„Ja prihvatam Bakirovo izvinjenje, i pozivam sva tri člana Predsedništva BiH da posete Beograd“, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je priznao da ga je predstavnik Bošnjaka u Predsedništvu BiH zvao posle napada u memorijalnom centru Potočari i ostavio mu „korektnu poruku“, ali da mu se nije javljao, istakavši da se Bakiru Izetbegoviću u Beogradu ne bi dogodilo ništa slično.

Predsednik Vlade Srbije je rekao da je bio izložen „poniženjima“ na komemoraciji, da Izetbegović nije hteo da se rukuje sa njim i da je kod Srba i Bošnjaka „velika sramota“ ne dočekati gosta na lep način.

Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da gradi mir, a „razni kreteni“ – kako je nazvao svoje napadače, neće moći da unište budućnost Balkana. 

Premijer je naglasio da je napad na njega „apsolutna nula“ u poređenju sa onim što su prošle porodice žrtava. 

Upitan da li vidi vezu između napada na sebe i neusvajanja rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN, Vučić je podsetio da je uoči glasanja o tom dokumentu najavio da neće biti usvojen, i da to ne smatra pobedom Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.