Vučić razgovarao sa ministrom inostranih poslova Velike Britanije

Foto: Beta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa ministrom inostranih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom.

Vučićev kabinet je saopštio da su dvojica zvaničnika u prijateljskom razgovoru razmotrila političku situaciju u regionu, posebno nakon neusvajanja Rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. 

„Vučić i Hamond su, pre svega, naglasili potrebu unapređenja saradnje Srbije i Velike Britanije, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu i u svim drugim oblastima društvenog života“, piše u saopoštenju.

Britanski ministar je istakao da „veoma ceni to što će Srbiju u Srebrenici predstavljati predsednik Vlade Aleksandar Vučić i da želi da politika dobrosusedstva u regionu bude osnov delovanja u narednom periodu“, naveo je Vučićev kabinet.

U saopštenju piše da je Vučić rekao da je „njegova obaveza da ode u Srebrenicu, da se pokloni nevinim žrtvama“ i da će Srbija „nastaviti politiku u kojoj će se fokusirati na budućnost, stabilnost u regionu i ekonomske reforme“.

Na kraju razgovora, premijer Vučić pozvao je šefa britanske diplomatije Hamonda da poseti Srbiju „kad god mu to obaveze budu dozvolile“.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar