Vučić: Sa Angelom Merkel o evropskom putu Srbije, regionu i o Železari

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, danas razgovarati o regionu, bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i o problemima na relaciji Beograd-Priština, i da ne strahuje od putovanja u Sarajevo gde će otići iz Berlina.

On je novinarima u Beogradu rekao da je reč o „vrućim temama“, ali da će agendu diktirati Angela Merkel.

Vučić je kazao da će kada je reč odnosima sa Prištinom Srbija zauzeti jasan i nedvosmislen stav i da je jedini put nastavak dijaloga.

On je rekao da će sa kancelarkom razgovarati i o Železari u Smederevu i zamoliti za podršu i pomoć Železari u EU, kao i o tome šta je u Srbiji potrebno promeniti da bi imali više nemačkih investitora.

„To je za naš ključno pitanje, bukvalno ključno pitanje anti damping cena i potencijalno plaćanje carina za budućnost, iako smo mi spremni da kontrolišemo reeksport bukvalno ću da molim da nam pomogne“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će sutra razgovarati i sa predstavnicima malih i srednjih preduzeća u Nemačkoj.

Premijer Srbije je rekao da se oseća bezbedno i da ne veruje o priče koje prenose mediji da se planira napad na njega u Sarajevu i dodao da iz Berlina putuje pravo u Sarajevo.

„Znam da će me čuvati stotine ljudi iz njihove policije. Nemam nikakav strah i bojazan. Da me puste da šetam slobodno kroz narod, siguran sam da mi niko od običnog naroda ne bi ništa dobacio“, naveo je Vučić.

On će sutra u Sarajevu učestvovati na sastanku premijera zemalja zapadnog Balkana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.