U trendu

Vučić sa pomoćnikom ministra spoljnih poslova Kine

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa pomoćnikom ministra spoljnih poslova Kine Liuom Haisingom o predstojećoj poseti predsednika Kine Si Djinpinga Srbiji kao i o bilateralnim odnosima, saradnji u oblasti infrastrukture, energetike i telekomunikacija.

Vučić je istakao da je zadovoljan poslovima koje kineske kompanije obavljaju na teritoriji Srbije kada su u pitanju infrastrukturni projekti, saopšteno je iz Vlade Srbije nakon sastanka.

On je zahvalio na političkoj podršci Kine za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i dodao da Srbija, kao iskren prijatelj, podržava politiku Kine.

Premijer je istakao i da poseta predsednika Kine potvrdjuje dobre bilateralne odnose koji će u budućnosti biti još bolji.

On je izrazio je želju da sa predsednikom Kine poseti Železaru kao najznačajniji primer uspešne saradnje dve zemlje.

Liu Haising preneo je Vučiću pozdrave i čestitke predsednika Si Djinpinga i premijera Li Kećianga povodom izborne pobede, istakavši da je srpski premijer veliki prijatelj kineskog naroda i da je mnogo učinio za unapredjenje kinesko-srpskog strateškog partnerstva.

On je naglasio da je dolazak kineskog predsednika u Srbiju od izuzetne važnosti, jer je to prva poseta nakon 32 godine.

„Predsednik Si Đinping svoj boravak u Evropi započeće posetom Republici Srbiji, kako bi pokazao značaj koji Srbija ima za Kinu“, rekao je Haising.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.