Vučić šefu Misije EU: Srbija će učiniti sve da bi postala deo evropske porodice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u razgovoru sa šefom Misije EU u Srbiji Semom Fabricijem da je prioritet Srbije članstvo u EU i da će Srbija učiniti sve što je potrebno kako bi postala deo evropske porodice, kao i da je neophodno da pre nastavka dijaloga Beograda i Prištine počne primena sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština.

„Važno je da se pre nove runde pregovora Beograda i Prištine počne sa sprovodjenjem dela Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština, jer je prošlo već 1.670 dana od predvidjenog roka za sprovodjenje odluke“, rekao je Vučić, navodi se u saopštenju njegove službe.

Razgovarali su i o evropskom putu Srbije, regionu, vladavini prava i slobodi medija, o važnosti jačanja pravosudnog sistema i vladavine prava za ispunjavanje evropskih standarda, kao i o privlačenju investicija u Srbiji.

Vučić i Fabrici su razmotrili i doprinos Srbije regionalnoj saradnji, pomirenju i stabilnosti, što je, piše u saopštenju, ocenjeno kao takodje veoma važno za ekonomski napredak celog regiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.