Vučić: Trošimo 890 miliona evra na turizam u inostranstvu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da građani Srbije zvanično troše 890 miliona evra troše na turizam u inostranstvu, a 10 odsto od toga je dovoljno za povećanje penzija od 2,5 procenata.

Vučić je na Trgu Republike u Beogradu, predstavljajući početak velike akcije “Moja Srbija” u cilju promocije turističke ponude Srbije, istakao da je, mneđutim, realan iznos koliko se troši znatno veći.

On je kazao da vlada očekuje da kroz vaučere za promociju turizma potroši između 10 i 20 miliona, da će petina tog novca da se vrati kroz PDV, a ostalo kroz ulaganje u nove turističke kapacite.

“Srbija je zemlja koju najviše volimo i koja je nama najbolja i najlepša. Nikoga ni na šta ne primoravamo već želimo da pokažemo da Srbija ima sadržaje koji mogu da budu bolje iskorišćeni, i naš je posao da ljudima ukažemo na to”, istakao je premijer.

(Beta)

Jedan komentar

  • Jeremija

    Šta “povećavaš” penzije, ono što si ukrao svojim “privremenim zakonom”. Koliko ima vojnih penzionera koji tuže tvoju državu, jer ne poštuješ ni stare ni nemoćne. Sram da te bude, i još se javljaš. Radikal ostaje radikal. Vuk dlaku menja, ali ĆUD NIKADA

Ostavite komentar