Vučić: Uveliko pregovaramo o Moravskom koridoru od Preljine do Pojata

Premijer Srbije i predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je danas su „uveliko u toku“ pregovori o idejnom projektu za Moravski koridor od Preljine do Pojata.

Vučić je na mitingu u Kraljevu kazao da će realizacija tog projekta omogućiti lakše dovodjenje investitora.

„Kraljevo i Leskovac su na redu za dovodjenje investitora. Pregovarao sam sa dve kompanije o dolasku u Kraljevo, ali su te kompanije odustale od investiranja u ovaj grad. Ali ako ne dovedemo te firme u Kraljevo, država će otvoriti namensku industriju“, rekao je premijer.

Vučić je ocenio da su pred Srbijom važni i teški izbori.

„Pred nama su važni, teški izbori. Protiv mene su desetorica kandidata, a neki od njih po svaku cenu žele da se dočepaju vlasti. Mnogi od njih su učestvovali u uništavanju države, mnogima od njih nisam dozvoljavao da kraduckaju i kradu. Mnogi od onih koji su naučili na komesarsko doba, čekaju svaku priliku da se neistinama i lažima vrate na vlast“, rekao je Vučić.

Predsednik Srpske napredne stranke je optužio „dosovske“ kandidate da žele da od Srbije naprave „nestabilnu zemlju u političkom smislu, poput Makedonije“. 

„Vreme obračuna na srpskim ulicama je prošlo. Naša politika je politika mira i stabilnosti. Neki bi hteli od Srbije da naprave nestabilnu zemlju, zato hoće slabijeg predsednika i vladu. Ali ovde u Srbiji mi gradjani odlučujemo o svojoj sudbini, niko sa strane“, kazao je Vučić.

Okupljenim gradjanima u punoj Hali sportova, Vučić je kazao da ne treba da se ljute na one koji cepaju predizborne bilborde SNS.

„Mi ne smemo da budemo isti kao oni, i onda kada cepaju naše bilborde nemojte da se ljutite na njih, nemojte se svadjati s njima. Pustite ih neka cepaju, oni se time hvale što uništavaju nečiju imovinu. A da smo to mi učinili njima, rekli bi – jeste li videli kakvi su naprednjaci, socijalisti“, kazao je Vučić.

Premijer je kazao i da su pojedini sumnjali u održivost politike i EU i Rusija.

„Govorili su nećete moći da izdržite tu politiku, moraćete da se okrenete protiv Rusa, ili ćete morati da okrenete ledja EU, a ja sam govorio naš put je ka EU, ali i da moramo sačuvati tradicionalna prijateljstva. Ne možete im zabiti nož u ledja, i pokazalo se da smo vodili ispravnu politiku“, rekao je Vučić dodajući da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.