U trendu

Vučić zadovoljan posetom jugu Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Nišu da je zadovoljan rezultatima posete opštinama na jugu Srbije.

Govoreći za Radio-televiziju Srbije, Vučić je kazao da je zadovoljan ministrima koji su „značajno vreme“ proveli u Nišu i opštinama na jugu Srbije, ali i da je stekao utisak da su i gradjani tog dela zemlje „zadovoljni“.

„Mislim da su i ljudi zadovoljni, da se kod njih pojavila neka nova vrsta samopouzdanja. Ima još siromaštva, ali broj nezaposlenih u Nišu prvi put je manji od 30.000, a očekujem da će pasti ispod 25.000“, kazao je premijer.

Prema njegovim rečima, potpisivanje ugovora o podsticajima iz budžeta nemačkoj kompaniji Leoni za izgradnju pogona u Nišu u kojem će proizvoditi autokablove i zaposliti 2.200 radnika, predstavlja važan dan za grad koji ima 29.000 nezaposlenih.

„U jednom danu smo rešili skoro desetinu problema nezaposlenosti u Nišu. Verujem da je to dobar signal za Niš, Vlada Srbije je subvencionisala to sa dosta novca, ali Nemci kada dodju, oni ostaju godinama“, rekao je Vučić.

On je dodao da će Niš krajem marta 2017. godine dobiti Klinički centar „kakav će Beograd moći samo da sanja još godinama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.