U trendu

Vujošević: Ne očekujem glasove partizanovaca i zvezdaša već Beogradjana koji žele promenu

 Bivši trener košarkaškog kluba Partizan i prvi na listi za izbore u Beogradu koalicije „Ajmo ljudi“ Duško Vujošević izjavio je danas da 3. aprila računa na glasove svih onih koji žele promene u glavnom gradu.

„Ne računam ni na partizanovce ni na zvezdaše, već na sve gradjane Beograda koji su svedoci svega ovoga šta se dešava sa njim. Valjda su svesni da je potrebna promena vlasti i opasnosti u kojoj se nalaze, kada je u pitanju Beograd“, kazao je Vujošević za TV N1.

On je naglasio da je na njegovu odluku da se uključi u politiku uticalo „preveliko“ mešanje političara u sport, pogotovo predstavnika Srpske napredne stranke (SNS).

„Uticalo je to što se sve vreme bavim, makar reakcijom na ljude iz politike, i na odredjenu politiku koje se u velikoj meri prožimala na moju osnovnu delatnost, na sport. U Srbiji ne postoji politika sistemskog finansiranja sporta, što je greška države. Država se puno meša u sport, dajući finansijska sredstva, ali bi trebalo da se ne meša. Kod nas se uvek to dešavalo, a od 2012. godine puno naglašenije, da oni koji daju sredstva hoće da odlučuju, kadriraju i da kontrolišu navijače“, kazao je Vujošević.

Dodao je da je nakon dolaska SNS vlast došlo do toga da su političari želeli da kontrolišu i rezultate koje klubovi postižu.

Govoreći o problemima u Beogradu, Vujošević je kazao da svaki „dobromisleći“ Beogradjanin vidi da dosta stvari ne valja.

„Nervirali smo se koliko je trajalo renoviranje Slavije, Autokomande, Dušanove, napad na Kalemegdan, šta se dešavalo sa Savamalom, i očigledno je potrebno da se ovaj grad zaštiti. Vidimo da su velika sredstva utrošena na Slaviju, a ne vidim nikakav efekat. Kič fontana koja nema ništa tradicionalno u sebi, niti išta moderno… Nisu napravljeni ni podzemni pešački prolazi, a pešački prelazi su nelogično podignuti gore, i ništa nije urađeno“, dodao je Vujošević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.