U trendu

Vukadinović: Očekujem da će vlast u Srbiji povodom Ukrajine pokušati da fingira …

 Urednik Nove srpske političke misli Djordje Vukadinović izjavio je danas da Srbija povodom sukoba u Ukrajini i zahteva iz EU da se pridruži sankcijama Rusiji, ne mora da udovoljava bilo kome, već može da se izrazi „iskreno žaljenje zbog sukoba dve bliske i bratske zemlje“.

Vukadinović je za agenciju Beta izjavio da očekuje da će vlast u Srbiji „pokušati da fingira principijelan stav“ .

„Mislim da će režim pokušati da prihvati možda neke beznačajne, sitne sankcije, da pokuša da udovolji Briselu a opet da se ne zameri previše Rusiji“, kazao je Vukadinović.

On je rekao da je njegov stav da Srbija nikada i nikome ne bi trebala da uvodi sankcije, s obzirom na to da su njeni gradjani bili žrtve nepravednih sankcija 90. godina prošlog veka.

„To znači da bi s jedne strane Srbija sigurno trebala da podržava principe medjunarodnog prava, ali uz podsećanje da je bila jedna od prvih žrtava kršenja medjunarodnog prava i to od strane zemalja koji se na te principe pozivaju“, rekao je Vukadinović.

On je naveo da Srbija ne treba da glasa ni za kakve sankcije bilo kome, a pogotovo ne Rusiji „s obzirom na svu istorijsku, religijsku i svaku drugu bliskost srpskog i ruskog naroda, kao i konkretnu podršku u Savetu bezbednosti i Ujedinjenim nacijama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.