U trendu

Vuletić (GDF): Ana Brnabić ohrabruje tiransko ponašanje Belorusije za sopstvene potrebe

Predsednik Gradjanskog demokratkog foruma (GDF) Zoran Vuletić optužio je danas predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da ohrabruje „tiransko“ ponašanje lidera drugih zemalja poput Belorusije i time opravdava slično ponašanje i u Srbiji.

„U odnosu na Belorusiju Srbija bi trebalo da preispita svoje bliske odnose i time konačno razreši dilemu da li je za Evropu i njene vrednosti, ili podržava sve ono što je tome suprotno i što nas od Evrope udaljava“, naveo je Vuletić u saopštenju za javnost.

Ana Brnabić je juče kazala da je „bespredmetno“ komentaristati čin Belorusije koja je protiv medjunarodnih pravila primenila silu i prizemljila avion na medjunarodnoj liniji.

„Takav čin državnog terorizma, nevešto zamagljen pričom o bombi u avionu, a zapravo ciljan na hapšenje aktiviste koji kritikuje vlast, za Brnabićku nije za osudu, a kamoli za podršku sankcijama protiv Belorusije“, naveo je Vuletić.

Upitao je da li stav Ane Brnabić znači da će Srbija prizemljivati avione koji iz Grčke, Albanije ili Severne Makedonije lete prema raznim zemljama kroz vazdušni prostor Srbije, ako se u nekom avionu nadje neki domaći aktivista koji je kritički raspoložen prema vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.