U trendu

Vuletić (GDF) o metrou: Srbija ubrzano klizi u dužničko ropstvo prema Kini

Predsednik Gradjanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić ocenio je danas da se Srbija, s obzirom da će prve dve linije beogradskog metroa graditi kineske kompanije, „vrlo uspešno udaljava od EU i ubrzano klizi u dužničko ropstvo prema Kini“.

„Nezamislivo bi bilo da ovako štetan projekat po interese najvećeg broja Beogradjana finansira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ili Svetska banka. To je jedan od najvažnijih razoga zašto se našim političarima ne žuri u EU, očito je mnogo lakše, odnosno primamljivije dogovarati državne poslove u četiri oka sa kineskim i ruskim državnim preduzećima“, rekao je Vuletić za list Danas.

Vuletić, koji je i odbornik u Skupštini Beograda, ocenio je da je „očigledno da se radi o ogoljenoj korupciji“, jer su prvo potpisani ugovori sa francuskom kompanijom za projektovanje i kineskom kompanijom za izvodjenje radova, a tek nakon toga donešen regulacioni plan na osnovu kog treba da se izvode radovi.

„Žao mi je ljudi u Urbanističkom zavodu koji su primorani da potpisuju ovakve planove praveći trule kompromise sa svojom strukom“, izjavio je Vuletić

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.