U trendu

Vuletić (GDF): Politička elita konsenzusom abolira Miloševićevu i Šešeljevu politiku o Kosovu

Barikade na Kosovu i „balvan revolucije“ manifestacija su i epilog podrške politici Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja prema Kosovu, koje se nije odrekla nijedna od prethodnih vlada, a ukoliko tenzije eskaliraju, moguće je da Srbi sa Kosova dožive sudbinu krajiških Srba, ocenio je predsednik Gradjanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić.
On je za portal Biltenstanar ocenio da je opozicija u Srbiji „na istom tragu“ i da „umesto da sprovodi jasnu politiku za koju je dobila mandat gradjana“, svojim ponašanjem „oslikava konsenzus koji po ovom pitanju vlada već decenijama u srpskom društvu“.

„Konsenzus postoji i po pitanju Crne Gore i Bosne i Hercegovine, odnosno Milorada Dodika. Naravno, nikome na pamet ne pada da objasni zašto smo mi uopšte ratovali i zašto smo bili izloženi i bombardovanju, tako da je to svojevrsna abolicija Šešelja i Miloševića. I mi sada imamo epiloge takve politike, takve laži i takvog mita“, ocenio je Vuletić.

Dodao je da ne očekuje da u narednim mesecima dodje do konačnog pravno-obavezujućeg sporazuma Beograda i Prištine, navodeći da bi takav sporazum „ipak morao biti posledica neke potpuno mirnije situacije, u kojoj će se pre svega Srbima objasniti šta se dešavalo devedesetih godina i zbog čega smo mi to bombardovani i ratovali sa NATO paktom“.

„Ukoliko se promene okolnosti, ukoliko izadjemo iz zone uticaja Rusije i ruske propagande, to nije nemoguće gradjanima Srbije objasniti u nekoliko meseci ili u pola godine“, rekao je lider GDF.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.