U trendu

Vulin: Ne znam da li se Mihajlović hvali ili žali

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksanar Vulin reagovao je danas na izjavu svoje koleginice u Vladi Srbije, ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović da je 5. oktobra 2000. godine stojala ispred Skupštine Srbije i vikala „Gotov je!“, i naveo da mu nije jasno da li se ona time hvali, ili žali zbog toga.

„Gradjani Srbije su vodje paljenja Skupštine Srbije poslali u duboku opoziciju. Nisam siguran da gospodja Mihajlović želi da deli sudbinu svojih petooktobarskih drugova. Pretpostavljam da je linčovanje Milanovića, uz paljenje Skupštine, pljačku slika i uništavanje izbornog materijala, razlog za stid, a nikako za ponos. Ovo je verovatno najbolji dokaz da samo Aleksandar Vučić može da nas drži na okupu i usmeri ka boljoj Srbiji“, naveo je Vulin.

Mihajlović je danas za televiziju Hepi izjavila da ne misli ništa lepo o nekadašnjem predsedniku Srbije i SR Jugoslavije Slobodanu Miloševiću, jer je „sa ostalim nacionalistima na svim stranama prouzrokovao samo rat i ljudske patnje“.

Ona je sadašnjem lideru Socijalističke partije Srbije i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću poručila da bi prošlost trebalo da ostavi istoričarima, a energiju uloži u izgradnju pristojne zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.