U trendu

Zaev čestitao Kurtiju i izrazio nadu da će se uskoro sresti

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev čestitao je Aljbinu Kurtiju ponovni izbor za premijera Kosova uz nadu da će se uskoro sresti, saopštila je danas Vlada u Skoplju.

Kako se navodi, Zaev je u pismu, kao i u jučeračnjem telefonskom razgovoru, „kosovskom kolegi poželeo uspeh u obavljanju te odgovorne funkcije i izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima Severne Makedonije i Kosova“.

„Naša saradnja se ostvaruje kroz otvoren dijalog zasnovan na medjusobnom uvažavanju i poštovanju, kroz intenzivnu ekonomsku i trgovinsku saradnju, trend za koji očekujem da će produžiti nesmanjenim intenzitetom i omogućiti produbljivanje ukupne saradnje i u drugim oblastima od uzajamnog interesa“, poručio je Kurtiju premijer Severne Makedonije.

Zaev je „istakao da je uveren da će politički dijalog i saradnja produžiti nesmanjenim intenzitetom i s posebnim akcentom na evropsku i evroatlantsku integraciju i saradnju sa medjusobnom podrškom, konsultacijama i razmenom iskustva u realizaciji stateških ciljeva dve zemlje i izrazio nadu za skori susret dva premijera“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.