Zaev produžio ugovor sa Bašanovićem i još trojicom savetnika iz Srbije

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev produžio je za jednu godinu savetnički ugovor sa bivšim estradnim menadžerom Zoranom Bašanovićem i još trojicom saradnika iz Srbije, objavio je danas portal Prizma.  

Lider SDSM je, kada je postao premijer 2017, anažovao više spoljnih saradnika medju kojima su i četvorica iz Beograda, sa kojima su tada sklopljeni dogovori na dve godine i koji su istekli ovog leta.

„Spoljnim saradnicima Vladimiru Cvetkoviću, Zoranu Bašanoviću, Ljubomiru Šubari i Aleksandru Obradoviću dogovor je produžen ne jednu godinu sa istim iznosom kao do sada“, rečeno je u Pres službi Vlade Severne Makedonije tom makedonskom portalu (prizma.mk).

Napominje se da se se Bašanović sa Zaevom dogovorio za mesečnu nadoknadu od 1.500 evra, dok Obradović, Cvetković i Šubara uzimaju po 1.200 evra mesečno.

Bivši estradni menadžer Zoran Bašanović i bivši direktor EPS Aleksandar Obradović su spoljni savetnici Zorana Zaeva za ekonomska pitanja, čovek koji je vodio Agenciju za provatizaciju Srbije Ljubomir Šubara premijeru Severne Makedonije pomaže oko finansija, bankarstva i investicija, dok je Vladimir Cvetković angažovan kao IT ekspert.

(Beta)

1 komentar
  1. mr Predrag M.Vuletić

    Nije čudo što Čičak čestita Šubari produženje ugovora sa Zaevim. Šubara kao direktor Agencije za privatizaciju nije raskinuo Ugovor o privatizaciji Krušik Akumulatora koje je kupio Čičak,iako nisu bili ispunjeni uslovi, čak je dobio i nezakonito produženje roka nekoliko puta,pa i tad nije ispunio uslove. Uspešnu izvoznu firmu su dovelu do prosjačkog štapa Može se desizi da Zaev prođe kao i firma .Ništa nije slučajno

Napišite komentar