U trendu

Zajedno: Kazniti inicijatore gnusnih napada na Obućinu

Stranka Zajedno najoštrije je danas osudila pretnje upućene novinarki Nove S Jeleni Obućini „koje su nastale nakon tabloidnih naslova“ navodeći da je „potrebno pronaći inicijatore ovakvih gnusnih napada i procesuirati ih u najkraćem roku“.

„Standardi profesionalnog novinarskog rada su odavno ugroženi. Kodeks novinara Srbije krši se iz dana u dan. Kao da to nije dovoljno, kršenje kodeksa se nameće kao standard, dok se oni koji ga poštuju napadaju. Spinovane vesti prave izokrenutu stvarnost“, navela je ta stranka.

Zajedno poručuje da je neophodno da zajedno, uz institucije koje će raditi svoj posao, stanemo na put ovakvim pretnjama.

Zajedno pruža svu podršku novinarima u novinarskom radu, koje podrazumeva rad u interesu javnosti uz blagovremeno i istinito informisanje i objavljivanje važnih informacija koje će konzumentu pomoći da formira sopstveni sud o pojavama i dogadjajima, kako stoji u Kodeksu novinara Srbije.

„Rad Jelene Obućine i drugih novinara i novinarki u interesu je javnosti i treba ih sve podržati kako bi nastavili da to rade“, naglasila je stranka Zajedno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.