Zajedno: Odgovornost za propuste u infrastrukturnim projektima u Kragujevcu

Deonica puta u Velikim Pčelicama, koju je gradonačelnik Kragujevca otvorio pre godinu dana posle obnove, potpuno se obrušila usled klizišta, saopštio je Gradski odbor stranke Zajedno i pozvao nadležne na odgovornost za propuste u ovom i drugim infrastrukturnim projektima.

U saopštenju Zajedno se navodi da se pre godinu dana gradska vlast „hvalila i slikala“ kako je sanirala deonicu puta u Velikim Pčelicama posle više od 20 godina.

Stranka se pita gde je i da li postoji nadzor za ovakve radove i da li postoje stručni ljudi koji se bave infrastrukturom u celini.

Apelujemo da stručna lica izadju na teren i daju trajno rešenje da ne bismo imali kao do sad slične projekte koji se rekonstruišu iznova“, saopštila je Zajedno.

Pozvala je na odgovornost zbog tog ali i drugih propusta, budući da gradska tržnica ne radi i propada već četiri godine i da je od 22 obećane fasade uradjena samo jedna za tri godine.

U stranci dodaju da ima i drugih infrastrukturnih projekata koji su nekvalitetno uradjeni, a kod većine je probijen rok završetka.

Podsećaju da je grad Kragujevac za rekonstrukciju ulica uzeo kredit od 7,5 miliona evra pre samo par godina, ali su sredstva iskorišćena za likvidnost JKP „Šumadija“ umesto za ulice.

Politička stranka Zajedno ima u Narodnoj skupštini poslanika u Moramo-Zajedno Nikolu Nešića, koji je uu odborničkoj grupi Alternativa u gradskoj Skupštini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.