U trendu

Zajedno: Oformiti stručnu komisiju da ispita bezbednost objekata u Beogradu

Stranka Zajedno zatražila je danas da u Beogradu bude formirana stručna komisija koja bi ispitala bezbednost svih zgrada čiji su nadzor potpisale osobe koje se najčešće pominju u spornim izgradnjama i legalizacijama.

Kandidati za gradonačelnika Beograda na predizborima te stranke Đorđe Miketić i Dušan Marković ocenili su u saopštenju da su zemljotresi u Turskoj i Siriji, ali i u regionu uplašili građane, pogotovo one koji žive u sumnjivim novoizgrađenim zgradama.

„Svedočili smo da su tek izgrađene i neuseljene zgrade popadale u Turskoj kao kule od karata“, naveli su Miketić i Marković i naveli da se slično dogodilo i u zemljotresu u Albaniji pre dve godine, i da se u Srbiji takođe „zaobilazi zakon i ne postoji stroga kontrola bezbednosti novogradnje“.

Podsetili su na pisanje portala BIRN, koji je objavio da je u Beogradu nelegalno legalizovano 500.000 kvadrata novogradnje, i da investitori bez ikakve inspekcije i kontrole mogu da štede na materijalu nauštrb statike i bezbednosti.

Miketić i Marković su dodali i da Beograđani koji sumnjaju u kvalitet novogradnje ili žive u spornim i nelegalnim objektima mogu da se jave na imejl krimigradnja@zajedno-moramo.rs.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar