U trendu

Zajedno za Šumadiju se pridružila koaliciji SPAS-a i Zdrave Srbije

Stranka desnice „Zajedno za Šumadiju“ Veroljuba Stevanovića pridružila se danas koaliciji „Srpskog patriotskog saveza“ (SPAS) Aleksandra Šapića i „Zdravoj Srbiji“ Milana Stamatovića.
Ta koalicija je ranije najavila izlazak na ovogodišnje izbore u Srbiji.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Stevanović je izjavio da je to „udruživanje ljudi koji su svoj patriotizam pokazali svojim radom“.

„Ovo udruživanje treba da pruži drugi pogled na politiku u Srbiji. U Srbiji su političari devedesetih govorili da su protiv Slobodana Miloševića, a kasnije da su protiv drugih. Mi nećemo da pričamo protiv koga smo, već ćemo pričati za šta smo“, kazao je Stevanović.

Lider SPAS-a Aleksandar Šapić je izjavio da se ukrupnjava „patriotski blok“ koji će činiti gradjani koji imaju kredibilitet i dostojanstvo i dodao da očekuje da će mu se priključiti još političkih aktera.

„Ne želimo da se skupljamo za cenzus. Najava snižavanja cenzusa sa pet na tri odsto je razlog više da se ne udružujemo, ali mi se udružujemo zbog programske saradnje“, kazao je Šapić.

Šapić je rekao da nije bilo razgovora o podeli mandata u tom bloku i istakao da je Srbiji najpotrebnije jedinstvo.

Stamatović je kazao da će političari iz unutrašnjosti Srbije svoje znanje i iskustvo preneti na nivo države, kako bi zemlja ekonomski napredovala.

Dodao je da saradnja tih političkih organizacija neće biti opterećena podelom mandata.

„Želimo da promenimo Srbiju, da se vratimo unazad kako bismo krenuli napred“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.