U trendu

Zamenik premijera Rusije i Stamatović na Zlatiboru razgovarali o ekonomskoj saradnji (FOTO)

Zamenik premijera Rusije Jurij Borisov i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović razgovarali su danas na Zlatiboru o mogućnostima saradnje privrednika iz Zlatiborskog okruga sa ruskim privrednicima, kao i o potencijalnim investicijama iz te zemlje u taj deo Zapadne Srbije.

Stamatović je svom gostu, koji će danas i sutra na Zlatiboru kopredsedavati Medjuvladinim komitetom za saradnju Srbije i Rusije, lično pokazao najzanimljivije turističke i privredne sadržaje i potencijale zlatiborskog kraja, navodi se u saopštenju stranke Zdrava Srbija.

Opština Čajetina je pre šest godina, osnovala prvu, i za sada jedinu, regionalnu kancelariju za saradnju sa Rusijom, kao jednu vrstu servisa za privrednike iz Zlatiborskog okruga radi njihovog organizovanijeg nastupa na ruskom tržištu.
Kancelarija ima i funkciju posredovanja u kontaktu sa ruskim institucijama i organizacijama, kao i promovisanja investicionih potencijala Zlatiborskog okruga u cilju privlačenja investitora iz Rusije, ali i investitora iz EU zainteresovanih za izvoz u Rusiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.