Završnica sudjenja za napad na Borka Stefanovića

U četvrtak, 17. septembra u Višem sudu u Kruševcu biće održan novi pretres na sudjenju optuženima za napad na zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića.

Stefanović je napadnut u novembru 2018, kada je kao lider Levice Srbije krenuo na tribinu Saveza za Srbiju u Kruševcu.

Predvidjeno je da bude saslušan veštak Zavoda za sudsku medicinu iz Niša u vezi povreda Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića nakon čega bi zamenik javnog tužioca i zastupnica odbrane izneli završnu reč.

Za napad na Stefanovića optuženi su Danijel Gmijović Cafta, Marko Živković Buvac i Miloš Šaponjić Šapa, a sudjenje je počelo iznova u martu ove godine, nakon što je prihvaćen zahtev advokata odbrane za izuzeće sudije Biljane Tošković Surla.

Gmijoviću, Živkoviću i Šaponjiću se sudi zbog sumnje da su 23. novembra 2018. u Kruševcu, ispred prostorija Mesne zajednice „Rasadnik“, gde je trebalo da se održi tribina „Saveza za Srbiju“, naoružani palicama i motkama nasrnuli na Stefanovića i aktiviste Stefanovićeve stranke Bobana Jovanovića i Marka Dimića, i naneli im ozbiljne povrede kao i policajcu u civilu Dejanu Palibrku.

Sva trojica su ranije osudjivani, a jedan od optuženih Danijel Gmijović bio je saradnik kruševačkog kriminalca Gorana Obradovića Suše, koji je ubijen krajem septembra 2014.

Vladimir Todorić, advokat oštećenih, nakon prethodnog sudjenja, održanog 16. jula, izrazio je nadu da će na pretresu zakazanom za sutra okrivljenima biti izrečena prvostepena presuda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.