U trendu

Zdrava Srbija: Kakva sudbina čeka Borovicinu firmu Dunav grupa agregati

Novosadski odbor Zdrave Srbije saopštio je danas da „pažljivo“ prati otvoreni stečaj nad firmom Dušana Borovice, Dunav grupa agregati.

Oni su u saopštenju naveli da se pitaju da li i to preduzeće čeka sudbina „najvećeg dužnika Novog Sada“ po osnovu pravosnažne presude, firme „Borovica transport“, koju je iz stečaja kupio Dušan Borovica putem povezane firme DMB Šiping iz Rume.

Oni su dodali da je „zanimljivo“ da se, iako je pravosnažnom presudom Srbija obavezala Borovicu da iz razloga što je stekao protivpravnu imovinsku korist vrati celokupan dug Novom Sadu, protiv njega ne vodi krivični postupak za posao izgradnje Bulevara Evropa u glavnom gradu Vojvodine.

„Dunav grupa agregati je, po zvaničnim podacima Poreske uprave, jedan od najvećih poreskih dužnika državi, sa dugom blizu jedne milijarde dinara. Od posla na izgradnji Bulevara Evrope 250 miliona dinara je završilo u decembru 2011. na računu firme Dušana Borovice, firme Dunav grupa agregati“, navedeno je.

Oni se upitali kako će se okončati započeti stečaj, ako se zna da je firma povezana sa Dušanom Borovicom, DMB Šiping, već uspostavila hipoteku nad značajnim delom imovine Dunav grupe agregati.

„To su uradili izmedju ostalog i zahvaljujući ugovoru o zasnivanju hipoteke na iznos od veći od 12 miliona evra, zaključen 20. jula 2018. godine. izmedju Dušana Borovice, u ime Dunav grupa doo, njegove partnerke Marije Mesarović, u ime DMB Šiping, i Radovana Baltića, u ime Dunav grupe agregati“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.