U trendu

Zdrava Srbija: Pustiti urednika portala Srbin.info da se brani sa slobode

Stranka Zdrava Srbija zatražila je danas da urednik portala Srbin.info Dejan Zlatanović, uhapšen nakon protesta ispred Predsedništva zbog sumnje da je radio na nasilnoj promeni ustavnog poretka, bude pušten da se brani sa slobode.

Iz Zdrave Srbije su u saopštenju ocenili da je Zlatanović nepravedno i protivpravno lišen slobode „samo zbog toga to je nešto javno rekao“ i dodali da njegovo puštanje na slobodu traže jer veruju da je vreme verbalnog delikta daleko iza Srbije.

„Posebno su nas neprijatno iznenadile promptne reakcije tužilaštva i policije koji su na veoma grub i nehuman način reagovali u Zlatanovićevom slučaju, tim pre što je reč o osobi sa invaliditetom koja nije pružala otpor“, naveli su u saopštenju.

Prema njihovim rečima, Zlatanović je poznat kao „iskreni srpski patriota, aktivista koji se uvek dosledno zalagao za interese srpskog naroda i države Srbije, a njegov portal i jutjub kanal predstavljaju skoro jedina mesta gde se može čuti slobodna opoziciona i nacionalna javna reč“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.