U trendu

Zdrava Srbija: Zalažemo se za profesionalnu opštinsku upravu u Kosjeriću

Kandidat za odbornika liste Zdrava Srbija – Nova Srbija na izborima 28. marta u Kosjeriću, Milivoje Trifunović izjavio je danas da će založiti za profesionalnu opštinsku upravu – da najbolji stručnjaci budu na pravim mestima, kao i za osnivanje lokalne Kancelarija za ekonomski razvoj.

Trifunović je naglasio da će se zalagati i da poljoprivredna služba dodje na noge seljaka, „domaćina koji su sačuvali Srbiju u svim teškim vremenima kroz koje je prolazio naš narod“, saopštila je Zdrava Srbija.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj baviće se pisanjem projekata za učešće na konkursima kod ministarstava i drugih donatora, jer u prethodnom periodu nije korišćena mogućnost za učešće na konkursima, dodao je on.

„Osnaživanjem lokalnog ekonomskog razvoja stvorili bi se preduslovi za dobijanje određenih sredstava iz različitih fondova“, istakao je Trifunović.

Rekao je da u svakom selu treba da ima kontejnera, a ne divlje deponije i naglasio da o problemima iz oblasti ekologije, ali i svim ostalima koji se neposredno tiču gradjana, ubuduće mora da se odlučuje u okviru mesnih zajednica kojima će vratiti nekadašnju ulogu.

„Raspisaćemo izbore za nove savete mesnih zajednica, kroz koje će gradjani moći da iniciraju šta je neophodno raditi u određenim mesnim zajednicama a dobiće i određeni deo sredstava za rad i ulaganje u njihovim mikro sredinama“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.