U trendu

Zelena stranka pita da li je tačno da su pobijene divlje svinje sa Velikog ratnog ostrva

Zelena stranka upitala je danas nadležne organe šta se dešava sa krdom divljih svinja koje je preplivalo Dunav sa Velikog ratnog ostrva i prešlo na Novi Beograd i da li su istinite informacije da su ih lovci, uz obezbedjenje policije, pobili u noći izmedju subote i nedelje.

„Nešto pre ponoći gradjani su na društvenim mrežama počeli sa objavama da su u neposrednu blizinu zgrade SIV-a pristigli lovci, obezbedjeni policijom, i da se čuju rafali. Pretpostavlja se da je celo krdo pobijeno. Očevici tvrde da se nije moglo prići od policije, da se pucalo radi ubijanja, jer ‘nema puške za omamljivanje’ (što naravno nije tačno, jer ovakve puške ima Beo zoo vrt)“, navela je Zelena stranka u saopštenju.

Ta stranka je navela da su svinje napustile Veliko ratno ostrvo zbog visokog vodostaja i da su bile preplašene i dezorijentisane na Novom Beogradu, zbog čega je bilo normalno očekivati da se tim divljim životinjama pomogne da se vrate u stanište. 

Zelena stranka je zatražila od Veterine Beograd informaciju o stanju krda divljih svinja zalutalih u grad, informaciju o tome gde se sada nalaze i šta se preduzima da se ona vrate u stanište. 

Takodje je zatražena informacija o broju uvhaćenih odraslih jedinki i tačan broj podmlatka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.