U trendu

Zelenović: Bez dijaloga o uslovima za fer izbore, neće biti ni izbora

Predsednik Zajedno za Srbiju i jedan od lidera Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović ocenio je danas da bez dijaloga sa vlašću o uslovima za fer izbore, neće ni biti izbora.

On je u pisanoj izjavi naveo da će u tom slučaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić „snositi svu odgovornost ne samo za bojkot izbora već i za opštu političku krizu u koju će svesno uvesti zemlju“.

„Kao odgovorni ljudi, želimo da dijalogom dodjemo do demokratskih izbora i smene vlasti mirnim putem. Izbori su za manje od godinu dana, rokovi za dogovor su veoma kratki i poručujemo Vučiću da i ne pokušava da jeftinim trikovima organizuje lažne izbore sa njegovom lažnom opozicijom ili da prevari domaću i medjunarodnu javnost da je spreman da organizuje demokratske izbore ukoliko nema iskrenu volju da to i učini“, kazao je Zelenović, a preneo Savez za Srbiju.

Po njegovim rečima, izbora „ne može i neće biti“ bez „korenite promene uredjivačke politike RTS-a uz obavezno uvodjenje danas nepostojećih debatnih emisija u kojim bi se sučeljavali vlast i opozicija, bez smene članova REM-a i uvodjenja striktno obavezujućih pravila za nepristrasan informativni program svih televizija sa nacionalnom frekvencijom“.

Navodeći da nedavni izveštaji Evropske komisije i američke nevladine organizacije Fridom haus „nedvosmisleno potvrdjuju opravdanost svih zahteva gradjanskih protesta“, Zelenović je najavio da će na subotnjem skupu u Beogradu, na kom će biti obeleženo šest meseci od prvog protesta „Stop krvavim košuljama“ u glavnom gradu, gradjanima predstaviti detalje platforme Stručnog tima za pregovore sa vlastima oko uslova za fer izbore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar