U trendu

Zelenović: Boriti se svakog dana da gradjani vrate oduzeto pravo na slobodne izobre

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas povodom Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom da je potrebno svakog dana boriti se da gradjani Srbije vrate „oduzeto pravo na slobodne i poštene izbore“.

„To je temelj normalnog života i povratka snage institucijama koje će štititi jednakost svakog gradjanina pred zakonom i omogućiti svakome da se bori za svoje snove i svoj dobar život“, naveo je Zelenović u pisanoj izjavi.

Zelenović je naglasio da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji i u čvrstom savezništvu sa Evropom i Sjedinjenim Američkim Državama.

„Naša zemlja treba da pronadje snagu i razreši svoje strateške državne probleme, a pre svega da što pre dodje do rešenja pitanja Kosova i Metohije u svom najboljem državnom interesu“, istakao je on.

Ocenio je da svi „slobodoljubivi gradjani i istinska opozicija“, bez obzira na sve razlike, treba da na slobodan i uredjen način da utvrde ko su narodni predstavnici u borbi za normalan zivot.

„Zato je Dan Evrope i Dan pobede, sećanje na pobedu nad najvećim zlom ljudske političke istorije, fašizmom, trenutak kada ponovo pozivamo sve stranke, pokrete, inicijative, postojeće i buduće grupe gradjana, koji ne pristaju na život pod lošom vlašću u Srbiji, da napravimo dogovor i organizujemo prethodne izbore i izadjemo pred slobodne gradjane naše zemlje sa najboljim kandidatima i programima“, naglasio je on.

Ocenio je da će to biti „početak budjenja Srbije i njene demokratske snage“ i put da moć i volja gradjana savladaju autokratiju koja ju je okovala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.