U trendu

Zelenović: EU je najbolji partner Šapca, mnogo bolji nego što je danas Vlada Srbije

Gradonačelnik Šapca i lider stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović kazao je danas da je Evropska unija najbolji partner tog grada, kako navodi, mnogo bolji partner nego što je to danas Vlada Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, danski ambasador u Srbiji Anders Kristijan Hogard boravio je danas u poseti Šapcu, gde su mu na prijemu u Gradskoj kući predstavljeni gradski projekti iz oblasti urbanizma Savapark i Inovacioni centar.

„EU nam je u prethodnih nekoliko godina poklonila 30 miliona evra za najvažnije projekte i zato sam uvek počastvovan kad ambasadori zemalja EU dolaze u naš grad“, rekao je Zelenović i dodao da su danas razgovarali o urbanom planiranju, a da je tu i glavni arhitekta Kopenhagena sa svojim iskustvima.

On je kazao da mu je drago što „otvaraju dijalog i što je mesto za dijalog grad Šabac, umesto neke najvažnije republičke institucije“.

Zelenović je pokazao gostima šta planira da radi sa Domom vojskom, kao i sa Sava parkom.

„Šabac izlazi na Savu sa Sava parkom, a Beograd sa Beogradom na vodi. To su dva potpuno različita koncepta, jedan treba da oplemeni život Šapčana, a drugi treba da omogući da neki ljudi zarade novac na najekskluzivnijim lokacijama“, rekao je Zelenović.

„Danski ambasador je pohvalio higijenu u gradu, način na koji se upravlja, kao i našu nameru da ovo bude zeleniji grad s više modernih sadržaja, nalik na evropska iskustva, a Evropa je mesto gde se najbolje živi na svetu“, kazao je Zelenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar