U trendu

Zelenović: Formiranje Narodnog pokreta je Vučićev pokušaj da pobegne od odgovornosti

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović ocenio je danas najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pokretanju Narodnog pokreta za zaštitu države kao još jedan Vučićev pokušaj  da pobegne od odgovornosti, saopšteno je danas iz te stranke.

„Vučić ponovo pokušava da se sakrije iza naroda koji obmanjuje tri decenije, a aktivno unazađuje duže od deset godina“, rekao je Zelenović i ocenio to kao skretanje pažnje sa aktuelnog pitanja o rešenju odnosa Srbije i Kosova i Metohije.

Zelenović je izjavio da Vučić treba javno da kaže koja je njegova politika prema Kosovu i Metohiji, šta je dogovorio i šta to znači za građane Srbije.

„Mi verujemo da Srbija mora raditi na pronalaženju dogovora koji je najpovoljniji za obe strane. U više navrata smo izneli naš plan – tražimo formiranje Zajednice srpskih opština po ugledu na najbolje evropske prakse, da KiM ne može da se ujedini sa Albanijom bez saglasnosti Srbije i ZSO-a, demilitarizaciju Kosova, zaštitu naših crkava i kulturno-istorijskih spomenika i punu pravnu zaštitu javne i privatne imovine naših građana“, rekao je Zelenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.