U trendu

Zelenović: Iste vrednosti, novi ljudi, novi odgovori

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je da su ta stranka, Demokratska stranka i Socijaldemokratska stranka započeli zajedničko delovanje u nedelju 19. maja pod motom „iste vrednosti, novi ljudi, novi odgovori“.

„To je moto sa kojim je otvorena nova epoha nas demokrata“, napisao je Zelenović, kopredsednik ujedinjenje DS,  za novi broj nedeljnika NIN,  u rublici Lični stav.

„Mi verujemo da samo slobodni ljudi mogu dobro da žive. Pola godine stotine hiljada gradjana protestuje po celoj Srbiji, tražeći slobodne izbore. Naš protivnik  je opasan i beskrupulozan, brutalno zlouptrebljava vlast i ruši temelje normalnog života“, rekao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, „bilo je  neophodno doneti teške odluke o pravljenju političkih saveza i sa strankama koje su veoma različite od nas. Jedino je bilo važno da smo sa iste strane fronta u odbrani osnove civilizovanog političkog života“.

„Potpuno je prirodno da sledeći korak u osnaženju borbe koju vodimo bude rušenje zidova izmedju naših stranaka, koje su potekle iz istog izvora i ispovedaju istovetne vrednosti“, napisao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, da bi „ova borba dobile realne izglede za pobedu potrebno je napraviti snažnu organizaciju“.

„Imamo plan da uspostavimo mrežu od 50.000 entuzijasta, stranačkih aktivista. Cilj je vodjenje kampanje i pouzdana kontrola izbora. Njih će predvoditi nova generacija političkih prvaka iz cele zemlje. Ove ljude, hrabre i odlučne, obrazovane i sposobne, samopouzdane i odgovorne hoćemo da ohrabrimo i podržimo“, napisao je Zelenović.

On je naglasio da je to „misija ujedinjenja Demokratske stranke“ i dodao:“Zajedničko delovanje naše tri stranke osnažiće celu opoziciju“.

„Danas je naša politika jasna – nema učešća na izborima ukoliko nisu slobodni i nema učešća u radu republičke i lokalnih skupština bez normalizacije parlamentarizma. Tražimo dijalog“, napisao je Zelenović u novom broju nedeljnika NiN.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.