U trendu

Zelenović (Moramo) o Kosovu: Vlast u Beogradu, zbog glasova, beži od dogovora s Prištinom

Predstavnik koalicije Moramo Nebojša Zelenović ocenio je danas da se vlast u Beogradu „prepala bilo kakvog dogovora“ sa Prištinom „i beži od njega“.

On je za N1, povodom dešavanja na Kosovu, kazao i da se vlasti u Beogradu i Prištini plaše da ne izgube glasove zato što će „sprovesti nešto što je dogovoreno ili u najboljem interesu građana“.

Kazao i da je očigledno da su SAD morale aktivnije da se uključe u čitav proces jer je, kako je ocenio, dijalog „zapao u ćorsokak“.

Podsetio je d kosovska vlast dobila izbore obećavajući da nikada neće formirati Zajednicu srpskih opština, a što je predvidjeno Briselskim sporazum.

„I jedna i druga strana se plaše da će izgubiti glasove zato što će odlučiti (sprovesti) nešto što je dogovoreno ili u najboljem interesu građana koji žive na ovom prostoru“, istakao je Zelenović.

Dodao je da bi voleo da zna šta je sledeći korak, napominjući da su poslanici u parlamentu Srbije „u mraku“ i da ne znaju šta su elementi razgovora i dogovora.

Upitan kako bi on rešavao ovu situaciju, odgvorio je da bi dogovorio da se barikade sklone, a Srbi vrate u kosovske institucije.

Predložio bi i međunarodnu konferenciju „na kojoj bi sva otvorena pitanja bila stavljena na sto“.

Kazao je da nema utisak da je zapad više na strani Kosova nego na strani Srbije, te napomenuo da su Beogradu vrata otvorena, a, kako je kazao, samo treba da napravimo dobre dogovore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar