U trendu

Zelenović: Ne treba sedeti skrštetnih ruku izaberimo najbolje za borbu protiv režima

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović ocenio je da postoji opasnost da medjustranački dijalog propadne, ali da, kako je naglasio, „ne bismo sedeli skrštenih ruku i čekali da se upravo to desi, treba da uradimo ono što je sada u našim rukama“, pozivajući na održavanje predizbora u opoziciji.

„Siguran sam da su predizbori put da većinska Srbija, koja želi normalan život, dodje do kandidata koji će se suprotstaviti režimu. Kampanju i same predizbore treba da organizujemo paralelno sa pregovorima“, rekao je Zelenović za današnji list Danas.

Kako je naveo, „to bi potpuno promenilo atmosferu u kojoj se borimo za slobodne i poštene izbore i dalo bi snagu u borbi protiv poličke hajdučije“.

On je odrečno odgovorio na pitanje da li to što bi opozicija izabrala svoje kandidate na predizborima znači da bi izašla na naredne izbore bez obzira na uslove u kojima se oni odvijaju i kako god se završi predstojeći medjustranački dijalog.

„Ne, biramo najbolje ljude, koji mogu da izadju na crtu lošoj vlasti, čak i u vaninstitucionalnoj borbi“, rekao je Zelenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.