U trendu

Zelenović: Nećemo odustati od zahteva za ukidanje Pinka i Hepi, nisu dovoljne blage promene

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je danas da su građani pokazali da „jasno stoje iza zahteva za ukidanjem televizija Pink i Hepi i ne zadovoljavaju se blagim promenama“, kao što je najava promena u programskoj šemi Pinka i mogućnost prestanka emitovanja rijalitija.

„Mi smo kao poslanici opozicije predložili niz zahteva, a na protestima se jasno moglo čuti da građani najviše pozdravljaju zahtev za ukidanjem televizija Pink i Hepi. Najvećem delu naše populacije je potpuno jasno da su te televizije bastioni nasilja, mržnje i podela koje ova vlast stvara i koristi za svoje političke i ekonomske interese. Tome moramo stati na put“, rekao je Zelenović u pisanoj izjavi.

On je kazao da su javne frekvencije koje koriste ovi mediji „javno vlasništvo i ne smeju se koristiti protiv građana ove zemlje čemu svedočimo decenijama“.

„Da REM radi svoj posao svima bi bilo jasno da ove televizije ne zadovoljavaju ni minimum onoga što je javni interes u medijima, zato je vreme da ih uklonimo iz našeg javnog prostora“, kazao je Zelenović.

Dodao je da „nažalost tog javnog interesa nema ni na RTS-u koji ponovo ignoriše masovno nezadovoljstvo građana i pokušava da sakrije od javnosti društvene promene koje se dešavaju“.

„Medijskim tajkunima kakav je (vlasnik Pinka) Željko Mitrović je dozvoljeno da se na račun javnih subvencija, eksploatisanja radnika i radnica i držanja ljudi kao životinja u cirkusima u rijalitijima basnoslovno bogate i usput seju zlo, mržnju i podele. Svima je jasno da to tako više ne može i da smo pretrpeli dovoljno štete kao društvo od tog bahatog pojedinca“, istakao je Zelenović.

„Nećemo dozvoliti da se ove trovačnice ponovo izvuku malim promenama u svojim programskim šemama, zato svi treba ponovo masovno da u petak dođu u Beograd na protest ispred Narodne skupštine kako bismo im ponovo rekli da je vreme da nestanu iz našeg medijskog prostora. Sve treba da stane kako bismo njima stali na put“, zaključio je Zelenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.