U trendu

Zelenović: Nema vremena da dodje do promena, odluka o bojkotu je konačna

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da nema dovoljno vremena da dodje do promena po pitanju izbornih uslova u Srbiji, te da je odluka Saveza za Srbiju (SzS) da bojkotuje izbore na proleće konačna.

„Sada je plan da se ostale političke organizacije izjasne o bojkotu – mi ih čekamo“, kazao je Zelenović tokom gostovanja na televiziji N1.

On je dodao da se paralelno sa proglašenjem bojkota ulazi u aktivnosti.

„Sledeći korak su sastanci sa onima koji nisu proglasili bojkot. Imali smo sastanak sa Inicijativom Ne davimo Beogradu, a imaćemo i sa Pokretom slobodnih gradjana i Lokalnim frontom“, kazao je Zelenović.

Kao odgovor na pitanje prema čemu će se meriti uspeh bojkota, Zelenović je kazao da je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić lepo objasnio da se uspeh bojkota neće meriti izlaznošću gradjana već vremenom koje je proteklo od bojkota izbora do izbora na kojima će se smeniti vlast.

Komentarišući mogućnost da Evropska unija posreduje u dijalogu vlasti i opozicije, Zelenović je kazao da je SzS pre četiri meseca govorio da dijalog neće moći da bude uspešan bez posredovanja EU.

Govoreći o ujedinjenu stranke Zajedno za Srbiju, Socijaldemokratske stranke (SDS) i Demokratske stanke (DS) u Ujedinjenu Demokratsku stranku, Zelenović je kazao da to mora da bude ujedinjenje gradjana, odnosno da nije dovoljno šta lideri tih stranaka žele, već ono što žele gradjani.

On je dodao da još uvek nisu rasformirani odbori tih stranaka, a da će do toga doći kada se budu prevazišle tehničke stvari.

„Moramo da napravimo poštenu stranku koja ne zavisi od budžeta, stranaca i tajkuna. Ne možete da napravite urednu državu ukoliko niste sposobni da napravite poštenu stranku“, kazao je Zelenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar