U trendu

Zelenović: Odluka o predsedničkom kandidatu vrlo brzo, saradnja sa SSS nije ništa novo

Nosilac parlamentarne liste koalicije „Moramo“ Nebojša Zelenović izjavio je danas da će ta koalicija „vrlo brzo“ doneti odluku o predsedničkom kandidatu, odnosno da li će imati svog, ili podržati nekog drugog na predstojećim aprilskim izborima.

„Ta odluka će biti utemeljena na našem uverenju o tome kako najefikasnije možemo da vodimo borbu za što brže uspostavljanje normalnog života u Srbiji“, rekao je Zelenović za list Danas.

Zelenović je kazao i da saradnja članica koalicije „Moramo“ i ljudi iz Skupštine slobodne Srbije (SSS), koja se nedavno povukla iz koalicije Ujedinjena Srbija, „nije ništa novo“ i dodao da je ona „dugog veka“.

„Prirodno je da većinski deo SSS oseća bliskost sa ‘Moramo’ i deli iste i slične ideje. Uskoro ćemo obavestiti javnost o sastavu izbornih lista koalicije na predstojećim izborima“, rekao je on.

Naglasio je i da je ta koalicija organizovala unutrašnje predizbore svuda gde je bilo moguće, a da su neki rezultati „bili neočekivani“.

„Ne možemo da vratimo demokratiju u Srbiju ako je nemamo unutar naših stranaka i pokreta. Kao što smo uključili gradjane u izbor naših kandidata, uključićemo ih i u donošenje odluka o trošenju novca i o tome kako izgledaju i kako se razvijaju naši gradovi“, naveo je Zelenović.

Koaliciju „Moramo“ nedavno su formirali Otvorena gradjanska platforma „Akcija“, koju čine stranka Zajedno za Srbiju, 30 lokalnih inicijativa i pokreti Ne davimo Beograd i Ekološki ustanak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.