Zelenović: Šabac je malo evropsko ostrvo koje treba braniti

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da je uveren da nikome ne može da smeta ako postoje „ostrva slobode“ kakvi su Šabac i Paraćin i da se odatle može poći u novu borbu ako se to sačuva.

„To je pitanje za njih, ja sam siguran da nikome ne može da smeta ako ima ostrva slobode kakvi su Šabac i Paraćin, ako se ovo sačuva, odatle se može poći u novu borbu“, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na pitanje koliko je na razlaz u koaliciji Savez za Srbiju (SzS) uticala činjenica da većina lidera tog saveza nije u izvršnoj vlasti na lokalu.

U intervjuu za Novi magazin, Zelenović je rekao da je Zajedno za Srbiju doneo tešku odluku.

„Zahvalan sam svim ljudima u Šapcu i izvan njega koji su nas podržali, a mnogo ih je, od Koraksa do Dubravke Stojanović, ali ne mogu da shvatim atmosferu koja se stvara u smislu najbolje da izgubimo izbore, pa da i ovde bude kao u ostatku Srbije“, naveo je on u intervjuu za Novi magazin.

Zelenović je dodao da u Srbiji „postoji malo evropsko ostrvo – grad Šabac, i to treba braniti“ i da nije siguran da „bilo ko drugi van onoga… ima luksuz da tako nešto napada“.

„Zar nije bolje da energiju koju naši gradjani imaju iskoristimo kao pokretačku? Tako misle gradjani u Šapcu, a važnije je šta gradjani misle nego bilo koji politički lider, bilo da je vlast ili opozicija“, rekao je on.

„Izbor koji se stavlja pred gradjane Šapca je jednostavan – ili glasate za normalnost ili za mafiju… U ovom trenutku u Šapcu imamo jednog velikog neprijatelja, ako mogu tako da kažem, opasnost koja se nadvila nad nas da vlast i grad kidnapuje šef organizovane kriminalne grupe, ali siguran sam da će veliki broj naših sugradjana stati u odbranu grada“, rekao je Zelenović.

Zelenović je, komentarišići rezultate lokalne vlasti, naglasio da je časopis FT Šabac svrstao u top deset malih gradova u Evropi koji su najbolji za razvoj biznisa i da su vrednovani „ambijent i sveukupna organizacija života i rada u gradu, što na kraju znači da imate zadovoljne gradjane, a to je najvažnije“.

„Za poslednjih pet godina sa 30.000 zaposlenih došli smo do više od 40.000, prosečna plata je sa 40.000 dinara podignuta na više od 50.000 dinara. Šapčani jedini u Srbiji neposredno odlučuju o tome kako će se potrošiti novac koji se u budžet sliva preko poreza na imovinu. Na poslednjem referendumu skoro 100.000 gradjana imalo je priliku da odlučuje o potrošnji dva miliona evra, što nije malo, naš budžet je 30 miliona, dvadeset je neophodno za redovne potrebe, deset je za raspodelu, a gradjani odlučuju o petini toga“, rekao je Zelenović.

Ceo inetervju dostupan na internet adresi:
http://www.novimagazin.rs/vesti/intervju-nebojsa-zelenovic-verujem-sapcanima-pobediemo

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.