U trendu

Zelenović: Sednice parlamenta je jedina prilika velikom broju gradjana da vide šta se stvarno …

Kopredsednik stranke Zajedno i poslanik u Skupštini Srbije, Nebojša Zelenović ocenio je danas da su sednice parlamenta velikom broju gradjana „jedina prilika da vide šta se stvarno dešava u zemlji“.

„Zato pokušavaju da nas ućutkaju kažnjavanjem, oduzimanjem reči, nedavanjem prava da odgovorimo na klevete i vredjanja koja nam upućuju“, rekao je Zelenović u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Po njegovim rečima, vlast „brutalno krši skupštinska pravila i pokušava da satre opoziciju u direktnom televizijskom prenosu“.

„E, kada to rade pred milionima svedoka, onda je tek jasno kako izgleda kada cela vladajuća stranka i jedan deo zaposlenih u javnom sektoru idu od kuće do kuće i vrše pritisak na gradjane da raskinu ugovore sa SBB-om i da predju kod državnog operatera. Cilj je isti, sprečiti ljude da saznaju istinu“, ocenio je Zelenović.

Upitan o unutarstranačkim predizborima za nosioce lista na izborima, koje je ranije najavljivao ukoliko dodje do novih beogradskih izbora 2023, Zelenović navodi da bi oni trebalo da dovedu do toga da poslanici i odbornici budu odgovorni onima koji ih biraju, kao i da se „demontira partijska država“.

Dodao je da će se proces predizbora odvijati onlajn, putem sajta stranke, kao i uživo, u njenim prostorijama, a da je cilj da bude što jednostavniji, da bi što više ljudi učestvovalo.

„Glasanje će (na sajtu) biti otvoreno sedam dana i moći će da glasaju svi registrovani gradjani. Glasanje će takodje biti održano i uživo u prostorijama stranke u Prizrenskoj 7, svakog dana od 10 do 18 časova. Za glasanje uživo potrebno je da se ponesu lične isprave“, kazao je Zelenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar