U trendu

Zelenović u pismu Vučiću: Beograd je potopljen jer nema dobru gradsku vlast

Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem je ocenio da je Beograd potopljen prilikom nedavnih kiša zbog lošeg rada gradske uprave i trošenja novca na nepotrebne stvari dok je Šabac „bezbedan evropski grad“.

„Zato što je grad Šabac u čišćenje kanala drugog reda uložio milion evra a grad Beograd u 30 jarbola nepoznate namene ulaže tri miliona. Zato što je grad Šabac nedavno pribavio crpnu stanicu vrednosti 250.000 evra, koja uklanja atmosfersku vodu, a grad Beograd je istu sumu potrošio za 300 svetlećih ukrasa za propagandne manifestacije režima“, naveo je Zelenović u saopštenju.

On je u pismu Vučiću ukazao da je Šabac ustanovio službu koju čine komunalni policajci, čiji je posao da obilaze sve kanale i prate protok vode, a da je očistio i 100 kilometara kanala, uključujući i naselja koja nemaju kanalizaciju.

„U Beogradu, vi kao predsednik, gradjanima čije kuće plivaju u fekalnim izlivima obećavate i projektujete kanalizaciju na licu mesta, uživo u programu TV Pink. A pre toga uspeli ste i da isprojektujete gondolu na tri žice u vrednosti od 15 miliona evra. Zato što grad Šabac poseduje dve pumpe koje za 15 minuta rasterete kritične delove grada, kao i čamce za vanredne sitaucije u vrednosti od 440.000 evra, a grad Beograd poseduje fontanu u vrednosti od 1,8 miliona evra“, dodao je on.

Zelenović je rekao da se u Šapcu za vreme nepogoda održi hitna elektronska sednica lokalne vlasti u roku od sat vremena dok u Beogradu ni za vreme najveće oluje ne zaseda štab za vanredne situacije.

„Zato što u Šapcu kada padne kiša poljoprivredno zemljište je zaštićeno, a vi planirate izgradnju nekoliko fudbalskih stadiona u vrednosti od 250 miliona evra. Zato što je grad Šabac organizovao čišćenje kompletnog smeća i otpada sa cele teritorije grada, a grad Beograd je organizovao kupovinu ukrasa, gumenih kablova koji se zloslutno zovu ‘svetleća kiša’. Zato što je grad Šabac povećao na najviši zakonski maksimum kazne za svakoga ko baci smeće u kanale, a vi izjavljujete: ‘Nije niko zakazao, to je nevreme. Kada padne kiša opet će nestati struje'“, dodao je Zelenović.

Gradonačelnik Šapca je naveo da tamošnja gradska uprava ne gleda u nebo i ne krivi klimatske uslove i gradjane.

„Zato što grad Šabac ima stručnu,vrednu i poštenu upravu, a Beograd ima gradonačelnika za koga niko nije čuo i koji ništa ne radi, jer ste Vi sve, čak i gradonačelnik Beograda. Zato što je Šapcu, Vašom odlukom, protivustavno oteto 30 miliona evra, u proteklih šest godina, a eto naš slobodarski grad i dalje uspešno funkcioniše. I kada pada kiša! E zato je na našu sramotu, glavni grad potopljen, a Šabac se od potopa brani kao pravi evropski grad. Tako će biti i u celoj Srbiji kada Vi ne budete na vlasti. Uskoro. Mnogo pre nego što mislite“, naveo je Zelenović u pismu Vučiću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.