U trendu

Zelenović: Vesić da podnese ostavku ako ne govori istinu ili da Tužilaštvo reaguje ako jeste

Predsednik Zajedno za Srbiju i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović pozvao je danas zamenika gradinačelnika Beograda Gorana Vesića da odmah podnese ostavku ukoliko je obmanuo i uznemirio javnost da poseduje interne mejl prepiske zaposlenih na televiziji N1.

Zelenović je u pisanoj izjavi naveo da ukoliko je Vesić rekao istinu, da to onda ukazuje da vlast nezakonito nadzire elektronske komunikacije i da verovatno i prisluškuje novinare, pa je sam, kako kaže, protiv sebe podneo krivičnu prijavu.

„Tužilaštvo ima obavezu da po službenoj dužnosti pokrene istragu protiv Vesića zbog krivičnog dela iz člana 142. Krivičnog zakonika, povreda tajnosti pisama i drugih pošiljki, za šta je zaprećena kazna zatvora od dve, odnosno tri, godine zatvora“, rekao je Zelenović.

On je ocenio da je jučerašnji „skandalozni nastup Gorana Vesića pred redakcijama svih medija nastavak brutalnog obračuna vlasti sa preostalim slobodnim medijima“ i pokazatelj, kako navodi, namere vlasti da „uguši svaku kritičku reč“.

„Ovo je još jedan dokaz da slobodnih izbora neće biti i učvršćuje opoziciju u odluci da bojkotuje izbornu farsu koju je na Glavnom odboru Srpske napredne stranke najavio Vučić“, rekao je Zelenović i pozvao novinarska udruženja da hitno reaguju, a nadležne organe da procesuiraju Vesića ili da „Vesić sam još danas podnese ostavku“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.