U trendu

Zelenović: Vučić izaziva gradjanske sukobe

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizuje lažne „spontane“ skupove podrške samome sebi, a da zapravo time izaziva gradjanske sukobe.

„Na skupovima podrške samome sebi u Nišu i Kruševcu, naciljao je Dragana Djilasa kao metu. Sutra će meta biti neko drugi, svako ko se osmeli da progovori o finansijskim zloupotrebama vlasti i torturi koja se sprovodi nad svakim ko drugačije misli. Na te skupove, na silu, autobusima, pod pretnjom otkazima, Vučić dovodi zaposlene u državnim službama i javnim preduzećima. Ni oni ne znaju tačno zbog čega su došli, ali im je rečeno da nešto moraju da viču, skandiraju i prete“, naveo je Zelenović u saopštenju.

On je ocenio da Vučić „stavlja na panj glave svojih političkih protivnika“ i da je samo pitanje trenutka kada će se u ime vlasti pojaviti „neki pomahnitali dželat i tada će zemlja skliznuti u katastrofu“.

„Pozivam Vučića da se dozove pameti, ako je to još moguće, i da prekine sa stvaranjem atmosfere mržnje i podsticanja gradjanskih sukoba. Pozivam Vučića da stvori uslove za normalan politički život i slobodne i poštene izbore jer je i u njegovom interesu da sa vlasti ode na miran način i na izborima. Svako dobronameran zna da je ovakav siledžijski način vladavine neodrživ, da je neodrživo stanje da u evropskoj zemlji u 21. veku vlada čovek koji se svakodnevno davi u aferama nelegalne trgovine oružjem i proizvodnje narkotika u režiji svog najbližeg okruženja“, zaključio je Zelenović.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Savako treba da gleda svoje postupke a ne uvek dsa kriuve druge

Napišite komentar