U trendu

Zelenović (ZZS) najavio tužbu protiv poslanice SNS zbog izjave da je osudjen za kupovinu glasova

Predsednik Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović najavio je danas da će podneti tužbu protiv poslanice Srpske napredne stranke (SNS) Nevene Djurić zbog izjave kojom ga je optužila da je „pravosnažno osudjen za kupovinu glasova“.

Zelenović je u pisanoj izjavi naveo da je tvrdnja koju je je poslanica SNS iznela na Radio televiziji Srbije (RTS) „nevidjena laž“ jer kako je rekao, nikada nije pravosnažno osudjen „za bilo šta, a kamoli za kupovinu glasova“.

„S druge strane, to što me ovaj režim prati i prisluškuje godinama, zloupotrebljavajući tužilaštvo, policiju i BIA, pokazalo je da čestito i pošteno vodim javne poslove. Ja sam sertifikovano posten čovek“, naveo je Zelenović a preneo ZZS.

Dodao je da je tačno da je ZZS podnela Ustavnom sudu žalbu na regularnost prošlogodišnjih lokalnih izbora u Šapcu.

„Proces izbora u Šapcu za nas još uvek nije gotov. Ustavni sud još uvek ćuti na naše ustavne žalbe, a one će presuditi kako je izgledao taj izborni proces. Onog trenutka kada Ustavni sud uzme da rešava te predmete on ne može da odluči drugačije nego da poništi izborni proces u Šapcu“, naveo je Zelenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.