U trendu

Žika Gojković (Patriotski blok): Kome smeta otvaranje tajnih dosijea?

Predstavnik Patriotskog bloka Žika Gojković saopštio je danas da vlast u Srbiji od 2000. zvanično nije autokratska, titoistička, komunistička i totalitarna, a da od istine o tajnim dosijeima nema ni traga.

On je u saopštenju parlamentarne izborne liste „Boško Obradović – Srpski pokret DVERI – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije” zapitao i kome smeta otvaranje tajnih dosijea?

Gojković je naveo i da „niko ne može sa sigurnošću da kaže koliki je broj tajnih dosijea u Srbiji“, te dodao da „zna samo da ih ima više stotina hiljada“.

“ Evo nas u 2022., a Služba državne bezbednosti, bilo da je nosila ili nosi ime OZNA, UDBA, SDB ili BIA, od 1944. ne napušta praksu vođenja tajnih dosijea“, rekao je on.

Naveo je i da je „očigledno da oni koji ne dozvoljavaju otvaranje tajnih dosijea imaju lične razloge za to“.

Rekao je i da se time „omogućava prećutkivanje zvanične srpske istorije, razotkrivanje imena i činjenja onih koji su radili i rade protiv interesa Srbije, srpske državotvornosti i ustavotvornosti“.

Smatra i da se time omogućava “ izbegavanje pravde za hiljade žrtava koje su postradale samo zato što ih je neko okarakterisao kao nepodobne srpskim vlastima od 1944, nesprovođenje zakona o restituciji, deljenja državne svojine šakom i kapom,…“

„Moramo se hrabro zagledati u prošlost i suočiti se sa njom da bismo mogli da gradimo budućnost“, naveo je Gojković, koji predvodi deo POKS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.