U trendu

Živković: Da se ujedinimo kao pred 5. oktobar

Osnivač Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da do kraja sledeće nedelje očekuje odgovore od svih opozicionih stranaka da li će prihvatiti njegov predlog da opozicija na predstojeće izbore izadje s jedinstvenim listama i zajedničkim nestranačkim kandidatom za predsednika Srbije.

Živković je pre desetak dana u pismu svim opozicionim strankama i pokretima naveo da bi zajedničke kandidate za odbornike u Beogradu trebalo odrediti do kraja jula, a za poslanike do 1. septembra.

On je predložio da 5. oktobra ove godine budu predstavljeni svi kandidati za odbornike i poslanike, kao i zajednički kandidat za predsednika Republike.

Živković je agenciji Beta kazao da se o tom predlogu razgovaralo na sastanku grupacije 12 stranaka i pokreta kojoj pripada i Nova stranka, ali da je bilo razgovora i sa drugim opozicionim grupacijama.

„Dogovorili smo se da reakcije na ovaj predlog do daljeg budu ‘zatvorene’ za javnost. Krajem sledeće nedelje imaćemo konačnu sliku što ko o tome misli“, rekao je Živković.

Naveo je da se on ranije zalagao da opozicija na izborima nastupi u nekoliko unisonih ideoloških kolona, ali priznaje da je u medjuvremenu promenio mišljenje.

„Protiv ove nevolje, ne samo Velje nego pre svega protiv njegovih sponzora, kreatora i zaštitnika, moramo da se borimo tako što ćemo aktivirati principe 5. oktobra. To znači zajednički nastup na predstojećim izborima svih koji za sebe tvrde da su opozicija ovom režimu i koji to na bilo koji način mogu da dokažu“, kazao je Zoran Živković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.