Živković: Izbori prvi korak da sprečimo Vučića da na isti način bira vlade

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da su naredni izbori prvi korak da se spreči predsednik države i Srpske napredne stranke Aleksandara Vučić da i dalje, direktno ili indirektno, postavlja vlade.

„Svako izbegavanje izbora, zvali ga bojkot, ili kako god hoćete, je pomoć Vučiću da nastavi da vlada Srbijom na isti način. Na takav način da je i sam svestan da bar sedamdeset posto ministara, koje je postavio, nemaju pojma i da bi ih i on zamenio“, rekao je Živković, na konferenciji na novinare, u holu Skupštine Srbije, povodom izjave Vučića da će toliko ministara biti promenjeno.

Prema rečima Živkovića, „moramo da sprečimo da nam nepismeni, falsifikatori, kriminalci, saradnici zemunskog klana, uništavaju Srbiju na isti način kako su to radili i devedesetih godina“.

On je rekao da bi promena ministara koju Vučić najavljuje „bila na još gore“ nego što je sada.

„Zato pozivam kolege iz opozicije, ali, što je još važnije, gradjene Srbije, da ne dopustimo da se to desi, da se organizujemo primereno, da sve svoje znanje, planove i hrabrost uložimo u to da sprečimo Vučića da dalje postavlja vlade“, rekao je Živković.

On je rekao da „to neće biti lak posao“, navodeći da prvi, mada ne i poslednji korak u tom poslu, treba da budu izbori u aprilu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.