U trendu

Živković (Nova stranka): Bez ikakvog opravdanja promena vlasništva aerodroma

Poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da se bez ikakvog logičnog opravdanja menja vlasništvo i upravljanje aerodromom u Nišu.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je niški aerodrom drugi koji je u funkciji u Srbiji, da je alternativni aerodrom u lošim vremenskim uslovima Beogradu, Prištini, Skoplju i Sofiji, da je u njega mnogo uloženo, da odgovara svetskim standardima, te da ne postoji razlog da se upravljanje prebacuje na državu.

„Nema nikakvog opravdanja za tako nešto. Ako je (to) iz nekih tajnih ugovora koje su potpisali Vučićevi ministri i ako je dat neki uslov koji je koruptivnog karaktera i nezakonit, onda je to razlog više da gradjani Niša i gradjani Srbije daju podršku gradjanima Niša da sprečimo ovakav nezakonit i nelogičan akt“, rekao je Živković, bivši gradonačelnik Niša.

On je kazao da, ako državi iz nekih nacionalnih interesa treba niški aerodrom, onda bi trebalo da iz budžeta plati tržišnu cenu aerodroma, i da Grad Niš tim novcem završi niz komunalnih stvari koje mu nedostaju.

Živković je pozvao gradjane Niša da nastave proteste i dodao da su protesti u Nišu bili početak promena u Srbiji 1990-ih godina, te da se nada se da će tako biti i sada.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike