Živković: Poslanicima od jutros zabranjeno uvodjenje gostiju u Skupštinu

Poslanik i lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je poslanicima zabranjeno uvodjenje gostiju u Skupštinu Srbije i ocenio da je razlog za to najverovatnije njegov poziv studentima koji protestuju da dodju u parlament.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da zabrana važi od jutros i da to znači da nijedan narodni poslanik ne može da dovede nikoga dok se ta odluka ne ukine.

Po njegovim rečima, pojačano je i prisustvo policije u okolini Doma Narodne skupštine.

On je, govoreći o pozivu studentima da dodju da sa balkona skupštinske sale posmatraju rad parlamenta, kazao da je ipak odredjen broj njih prihvatio taj poziv.

„Moj poziv učesnicima protesta da dodju i učestvuju u radu parlamenta sa balkona je neko odbio, ja ne znam ko pošto tu nema organizatora, ali veći broj učesnika je prihvatio da dodje, da prate rad parlamenta i da se sretnu sa nama“, rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

Pokret Protiv diktature saopštio je juče da je odbio poziv Živkovića da studenti prate sednice Skupštine sa balkona u zgradi parlamenta i naveo da ne kritikuje samo vladajuću koaliciju, već i opoziciju.

Poslanica Marinika Tepić, koja je juče pristupila Novoj stranci rekla je da je poziv Živkovića prihvatilo 30 gradjana da prati plenum sa balkona, a da je posebno interesovanje iskazano za posebnu sednicu na kojoj će se razmatrati razrešenje Maje Gojković sa mesta predsednice Skupštine Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.