U trendu

Živković pozvao opoziciju da bude aktivnija u bojkotu parlamenta

Predsednik i poslanik Nove stranke Zoran Živković pozvao je danas kolege iz opozicije da njihova opoziciona borba bude aktivnija i sadržajnija i da motiv za svoje delovanje nadju u svemu lošem što se dešava u Srbiji, poput kupovine diploma državnih funkcionera, ogromnih gubitaka Srbijagasa i otvaranja aerodroma koji rade jednom nedeljno po dva sata, kao onaj u Kraljevu.

Na konferenciji za novinare, Živković je rekao da opozicija ne treba samo da se zaklinje da neće izaći na izbore iduće godine već da se bori za normalne uslove kako bi izašla na te izbore, pobedila na njima i vratila Srbiju na normalan put.

„Bojkot treba da bude aktivan a ne pasivan… Ne treba samo ja da držim konferencije za novinare. Nego kada su zasedanja, da budemo tu i da držimo naše sednice u holu. Toga nema, a mislim da svi treba da budu ovde. Ne vraćamo se na sednicu, ali možemo da budemo u holu i kažemo gradjanima šta im radi ova ludačka vlast i šta mi planiramo da uradimo povodom toga“, rekao je Živković.

Govoreći o autorskom tekstu predsednika Aleksandra Vučića u današnjoj Politici, Živković je ocenio da on prevazilazi sve što je napisano od dolaska Srpske napredne stranke na vlast i da se u tom tekstu na najgori i najgrublji način vredjaju ne samo politički neistomišljenici nego i svi gradjani Srbije.

„Tekst nije pisao Vučić, mada dosta liči na njega, ali se vidi autorski pečat Atlagića, Rističevića, Martinovića, Babića, DJ Žeksa, DJ Vučićevića, Barbare sa Studija B i posebno pečat Lava Kontravizije Pajkića, jer su svi podaci izvadjeni iz te opskurne emisije“, rekao je on.

Živković je naveo da Vučić čuva „saradnike zemunskog kriminalnog klana“ iz svog okruženja, poput ministra zdravlja Zlatibora Lončara, optužio ga da organizuje šverc robe na severu Kosova sa „prištinskim zločincima“, kao i da od komunalne policije izmenama zakona pravi paramilitarnu komunalnu miliciju.

„Ne menja se samo ime nego i namena. Sada će svaki mesni odbor SNS moći da organizuje svoju paramilitarnu sekciju. Njihov posao neće biti samo da maltretiraju ljude koji zbog bede prodaju nešto po ulici nego i da fizički i oružjem brane ovu vlast kada bude izgubljena na izborima, na koje će opozicija izaći kada ostvari adekvatne uslove“, rekao je on.

Živković je upitao i kako je moguće da je Srbijagas napravio 1,2 milijarde evra gubitaka, iako je do pre par godina javnost dobijala uveravanja da je njegovo poslovanje izvanredno.

„I sada država oprašta 1,2 milijarde duga da bi postala vlasnik nečega čega je ranije bila 100 odsto vlasnik. Sada će verovatno biti 280 odsto vlasnik… Ko je pokrao Srbijagas, pitam Robin Huda iz naprednjačke šume“, rekao je on.

Predsednik Nove stranke ponovio je pitanje tužiteljki Zagorki Dolovac da li je pokrenula postupak povodom izjave Vučića da Srbija zna ko je ubio Olivera Ivanovića i najavio da će on pokrenuti postupak ako ona ne odgovori u roku od 15 dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.