U trendu

Živković: Pre stupanja na funkiju predsednik države da dostavi lekarsko uverenje

Predsednik Nove stranke, Zoran Živković izjavio je danas da je podneo predlog izmene Zakona o predsedniku Republike, u kome se traži da predsednik države pre stupanja na funkciju priloži lekarsko uverenje.

„Da javnost dodje do informacija o tome da li je taj kandidat sposoban svojim psiho-fizičkim stanjem da odgovori visokoj funkciji na koju dolazi. Ja očekujem da se izmene tog zakona što pre usvoje, jer nas na proleće naredne godine očekuju predsednički izbori“, rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da o oružju koje je pronadjeno u blizini porodične kuće predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima niko nije ozbiljno govorio.

Živković je dodao i da je sramota da se pronadjeno oružje u blizini Vučićeve kuće poredi sa ubistvom nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Djindjića, ali da svakako treba da bude istraženo ko je ostavio oružje.

„Tražimo da se što pre da tačan izveštaj o tome šta je nadjeno, ko je to tamo stavio, čemu je bilo namenjeno u šumi, ali i ko je ostavio svoj DNK na Savamali, ko je krivično odgovoran za pad helikoptera i ubistvo sedmoro ljudi“, rekao je Živković.

On je dodao da Vučić treba da podnese ostavku na jednu od funkcija – predsednika Vlade ili šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i da mu on ostavlja „demokratsku mogućnost da izbere“.

Živković je ocenio i da je bilo logično da se sa Medjunarodnim monetarnim fondom razgovara i o budžetu Srbije za 2017. godinu, ali da iako je zakonski rok za podnošenje predloga budžeta 1. novembar, on nije podnet Skupštini.

„To govori o amaterizam Vlade koja nas vodi“, rekao je Živković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)