U trendu

Živković: Stefanović, Martinović i Vučić odgovorni ako se nekom detetu nešto desi na …

 Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da će smatrati direktno odgovornim funkcionere Srpske napredne stranke (SNS) i premijera Aleksandra Vučića ako se bilo šta desi nekom od dece na protestu, pa i njegovom detetu, čije su fotografije javno objavljene.

Živković je agenciji Beta rekao da je to što je šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović na javnom servisu pokazao fotografije nekoliko funkcionera političkih stranaka, novinara, pa i dece nekih od njih, medju kojima je i fotografija njegovog sina na protestu u Beogradu, predstavlja stavljanje mete na ledja te dece.

„To je stavljanje targeta, mete toj deci na ledja. A ta deca su bila u nekom protestu koji je studentski i omladinski i ima svoje opravdanje i mnogo je bolje da su ta deca tamo, nego da kao deca ovih koji ih ogovaraju budu na splavovima sa prostitutkama i kriminalcima i dilerima droge“, istakao je Živković. 

On je napomenuo da je te fotografije prvo objavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pa potom Martinović u parlamentu na konferenciji za novinare, a zatim i u emisiji na javnom medijskom servisu.

„Te fotografije iz bilo kog da su izvora su nedopuštene za javno objavljivanje, posebno ne uz hrpu laži koje su i Stefanović i Martinović rekli uz to“, rekao je Živković. 

On je naveo i da je upozorio nadležne organe na to što se desilo i na nezakonito ponašanje ministra i Martinovića.

„Njih dvojicu i njihovog šefa ću smatrati lično odgovornima, ako se bilo šta desi bilo kom detetu na tom protestu, pa i mom detetu“, upozorio je Živković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.